RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Sammy overleeft barre tocht van Elst naar Veenendaal

1/3
VEENENDAAL - De jonge kat Sammy heeft een hachelijk avontuur overleefd. De kater raakte twee weken geleden vermist bij Elst, in de buurt van Arnhem. Dit weekend dook hij opeens op in Veenendaal.

"We kregen een telefoontje van een vrouw die zei dat er een hongerige kat in haar tuin zat", zegt DaniŽlle Fršnkel van de Dierenambulance in Veenendaal. "We geven dan altijd als advies dat ze de kat geen eten moeten geven en moeten bellen als hij er de volgende dag nog zit."

GECHIPT
Dat bleek het geval, waarna Fršnkel langskwam. Al snel kwam ze erachter dat de kat was gechipt, waardoor ze de eigenaar kon bellen. Die was stomverbaasd dat Sammy helemaal in Veenendaal zat.

"Ze moest daar eerst even van bijkomen. Maar daarna zei ze gelijk al dat zij hem meteen kwam ophalen." Even later kwam de vrouw met haar man en dochters aan waarna een gelukkige hereniging volgde.

Blijft de vraag over hoe Sammy al die kilometers heeft afgelegd. Dat weet ook Fršnkel niet. "De eigenaar heeft de kat zelf onder haar auto gehad in Elst. Toen is ze gestopt, maar is hij weggerend."

 Samme verdween in Elst en dook in Veenendaal weer op Samme verdween in Elst en dook in Veenendaal weer op | Foto: Google Maps / Beeldbewerking: RTV Utrecht

AUTO
Een zoektocht mocht niet baten, totdat Sammy dus uiteindelijk opdook in een heel andere provincie. Fršnkel sluit uit dat de jonge kater het hele stuk zelf heeft afgelegd. "Hij had wat korsten op zijn buik. Dus waarschijnlijk is hij in een auto meegereisd, waarbij hij iets verbrand heeft."

Sammy maakt het ondertussen naar omstandigheden goed. Naast de korsten op zijn buik, zijn ook de kussentjes op zijn pootjes beschadigd geraakt. Naar verwachting zal de kat snel van zijn avontuur herstellen.

Moraal van het verhaal? "Laat je kat altijd chippen", zegt Fršnkel. "Je ziet dat een kat ver weg kan raken maar door de chip ook weer heel snel thuis kan zijn."

 Sammy met Miranda, Lieke, Sophie, DaniŽlle en Angela Sammy met Miranda, Lieke, Sophie, DaniŽlle en Angela | Foto: DaniŽlle Fršnkel


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -