RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rechter beslist over inzage bewakingsbeelden tramaanslag Utrecht

UTRECHT/UTRECHT - Het Openbaar Ministerie en een slachtoffer van de schietpartij in de tram in Utrecht vorig jaar zijn het niet eens geworden. De rechter moet nu uitmaken of hij video-opnames van het drama mag zien.

Beide partijen stonden eind januari tegenover elkaar in de rechtbank. Het slachtoffer is Mustafa Ercan. Hij eist van het Openbaar Ministerie dat hij meer beelden van de beveiligingscamera's in de tram mag zien.

PRIVACY
Het OM stelde dat de man al inzicht had gekregen in alle beelden waar hij zelf op te zien is. Dat het slachtoffer niet alle beelden van alle camera's in de tram mag zien heeft volgens het OM te maken met de heftigheid ervan en met de privacy van de andere betrokkenen.

De rechter stuurde in het kort geding aan op een gesprek tussen beide partijen. Als ze er niet uit zouden komen dan zou de rechtbank alsnog een uitspraak doen. En dat blijkt dus nodig.

VIERDE CAMERA
In de tram hingen acht camera's. Ercan zou op drie van deze camera's te zien zijn, maar dat bleek later niet te kloppen. Het OM heeft laten weten dat er nog een vierde camera in de tram was waar het slachtoffer ook op te zien is. Het Openbaar Ministerie heeft het slachtoffer excuses aangeboden voor de verwarring.

De juridisch adviseur van het slachtoffer, Karim Aachboun, liet eerder weten dat Ercan het vertrouwen in het OM inmiddels is verloren. Mede daardoor blijft hij bij zijn standpunt dat hij van alle acht camera's alle beelden wil bekijken.

POGING TOT MOORD
Ercan wil bewijzen dat er beeld bestaat waarop te zien is dat tramschutter Gökmen T. heeft geprobeerd heeft hem te vermoorden. T. zou meerdere keren de trekker hebben overgehaald en zijn wapen op Ercan hebben gericht. Het wapen weigerde. Ercan wil dat de strafeis wordt verzwaard van bedreiging naar poging tot moord.

De uitspraak van de rechter wordt binnen twee weken verwacht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -