Drugslab in Eemnes was vermoedelijk voor crystal meth, 66-jarige Hagenaar opgepakt

© Caspar Huurdeman
EEMNES - In het drugslab dat gisteravond is ontdekt in Eemnes werd een synthetische drug gemaakt. Het gaat vermoedelijk om crystal meth, heeft de politie bekendgemaakt. Een 66-jarige man uit Den Haag is opgepakt.
De politie was getipt dat er mogelijk iets niet pluis was bij de boerderij aan de Te Veenweg Zuid. Gisteravond rond 21.00 was er daarom een inval op het terrein. In twee schuren werden drugslaboratoria gevonden. Tijdens die actie in Eemnes is de verdachte aangehouden.

MITRAILLEURS EN KOGELWERENDE VESTEN

De hele avond en nacht is het terrein bewaakt door zwaar bewapende agenten. Ook hing er een politiehelikopter in de lucht. Vanmorgen volgde een groot onderzoek en was het een komen en gaan van agenten op het terrein. Ook werden politiehonden ingezet en assisteerden medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).
Een gespecialiseerd team van de politie, de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), zal het drugslab in de loop van de dag veilig afbreken en opruimen.
Het eerste onderzoek heeft uitgewezen dat er synthetische drugs werden geproduceerd in het lab. Nader onderzoek moet vaststellen of het inderdaad gaat om crystal meth. De politie kan nog niet zeggen hoe groot de drugsproductie in Eemnes was.
ZUID-AFRIKA
Verschillende omwonenden zeggen dat de eigenaar van de boerderij in het buitenland zit. Hij zou in Zuid-Afrika verblijven. De boerderij had hij volgens omwonenden onderverhuurd.
UNieuws over het drugslab in Eemnes

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.