RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Primeur voor provincialeweg Bunschoten: N414 krijgt trajectcontrole

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De trajectcontrole op de N414 tussen Bunschoten en Baarn treedt vanaf volgende week maandag in werking. Het is daarmee de eerste provinciale weg in Nederland die een actieve trajectcontrole krijgt.

Op de 80-kilometer weg staat sinds november 2018 al een trajectcontrolesysteem. Het bevond zich tot nu toe in een testfase. De trajectcontroles zouden eigenlijk begin vorig jaar al ingesteld worden, maar dat werd toen uitgesteld naar september. Dat bleek ook niet te lukken in verband met problemen rondom de stroomvoorziening, waarna de invoering verder uitgesteld werd naar 2020.

Het systeem controleert op een gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten en doet dat dag en nacht. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) wordt de snelheid op de weg vaak overschreden en gebeuren er regelmatig ongelukken. De trajectcontrole moet ervoor zorgen dat de weg veiliger wordt.

Naast de N414 worden er komend jaar nog negentien N-wegen voorzien van een trajectcontrolesysteem. De provincie Utrecht krijgt in eerste instantie alleen nog op het oostelijk deel van de N230 bij de Zuilense Ring een controle. Die moet volgens een woordvoerder van het OM ook binnenkort in werking treden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -