RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Raadsvragen in Soest over reorganisatie DierenZorg Eemland

SOEST - De politiek in Soest maakt zich zorgen over de toekomst van DierenZorg Eemland. De stichting in Soest regelt voor acht gemeenten opvang en noodhulp voor dieren, en verkeert al enige tijd in financiŽle problemen.

Lokale partij LAS heeft raadsvragen ingediend over de reorganisatie die DierenZorg Eemland heeft aangekondigd. Fractievoorzitter Hans Boks wil van het college weten wat de gemeente kan doen om de stichting te helpen. Volgens LAS is dierenzorg een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid.

Vorige maand werd duidelijk dat DierenZorg Eemland - waar onder meer Dierentehuis 't Hart, de Vogelopvang Soest en de Dierenambulance zijn ondergebracht - al drie jaar lang ongeveer een ton per jaar moet toeleggen. Volgens interim-directeur Thijs Merks is het probleem dat de kosten blijven stijgen, terwijl de inkomsten juist dalen. "Dierenzorg in heel Nederland staat onder druk", aldus Merks.

De bodem van de kas komt nu echter in zicht en daarom vindt Merks dat er maatregelen nodig zijn. LAS-raadslid Boks wil van het Soester college horen hoeveel banen daarmee op het spel zijn komen te staan. De Gooi- en Eemlander schreef vrijdag dat er tien mensen bij de stichting werken, die allen zullen worden ontslagen. Daarna zouden ze kunnen solliciteren op nieuwe functies, maar het aantal fte gaat terug van 6,7 naar 4,6.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -