RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht neemt afstand van gedrag supporters in Frankrijk


UTRECHT - FC Utrecht distantieert zich van "het vertoonde gedrag" van supporters zaterdag in de Noord-Franse stad Sedan. Zo'n twintig tot dertig aanhangers van FC Utrecht raakten daar slaags met fans van Bastia.

De rellen braken rond 13.30 uur uit bij een wedstrijd tussen CS Sedan en Bastia uit Corsica, een duel in de Franse vierde divisie. FC Utrecht stelt nu dat dergelijk gedrag "niet past bij de club en hetgeen zij wil uitstralen". Op dit moment trekt FC Utrecht gezamenlijk op met de partners - politie, gemeente en justitie - om te onderzoeken welke maatregelen verbonden worden aan het gedrag.

De Franse autoriteiten staan in contact met de Nederlandse autoriteiten voor het onderzoek naar de toedracht van de rellen. Mogelijk worden hier op lokaal niveau ook maatregelen getroffen, zegt FC Utrecht.

Volgens lokale media raakten bij de ongeregeldheden minstens zes mensen gewond. Een van hen zou er slecht aan toe zijn. De hooligans van FC Utrecht zouden via social media uitgenodigd zijn om naar Sedan in de Franse Ardennen te komen.

De Utrechtse supporters kwamen al eerder naar wedstrijden van de Franse club. De hooligans hebben goede banden met SC Sedan sinds het overlijden van David di Tommaso in 2005. De Franse profvoetballer speelde bij Sedan voor hij naar FC Utrecht kwam.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -