RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Margreet en de mannen van het Walking Football: in één seconde ...

1/2
MAARSSENBROEK - Margreet leert de mannen van OSM'75 uit Maarssenbroek steeds beter kennen. Het seniorenteam bestaat uit ruim 20 man, allemaal boven de 65 jaar. Iedere maandag spelen ze 'Walking Football' en hoewel er alleen gewandeld mag worden, gaat het er zeker niet sloom aan toe.

ECHTE AANDACHT
Een belangrijk onderdeel van samen zo'n seniorenteam zijn, is dat er naast sport ook veel aandacht voor elkaar is. "Hoe gaat het met je?" is de standaard vraag op de maandagochtend. Veel heren hebben de afgelopen jaren het nodige meegemaakt met hun gezondheid, of de gezondheid van hun partner.

BALLEN MET EEN VOET MINDER
Neem nu Dick. Toen hij eind 50 was, kreeg hij een ernstig bedrijfsongeval, dat hem uiteindelijk een voet kostte. Merk je niks van als hij voetbalt en hij is er tegen Margreet behoorlijk laconiek onder, maar welke invloed had dat op hem en zijn gezin?

"Ik zou die dag een klusje met hem doen", begint zoon Mark. "Ik appte en belde, maar hij reageerde maar niet. Toen kreeg ik het telefoontje dat hij onder een heftruck was gekomen en in het ziekenhuis lag. Hij is altijd positief over zijn herstel geweest, tot hij hoorde dat er sprake was van een amputatie. Dat is de enige keer dat ik zag dat hij er helemaal doorheen zat."

VEERKRACHT
Het herstel ging zo voorspoeding als Dick altijd hoopte en inmiddels kan hij alles met zijn prothese: "Hier op het veld houdt niemand rekening met me hoor", roept hij lachend, "da's maar goed ook, doe ik ook niet. Ik hoop dat ik kan laten zien dat je heel veel kunt bereiken en dat verdrietige ervaringen ook positief uit kunnen pakken."

Margreet: Walking Football afl.7


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -