RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Margreet en de heren van het Walking Football: de laatste

1/1
MAARSSENBROEK - Het zit er op! Acht weken lang volgde Margreet ruim 20 deelnemers van het Walking Football van OSM'75 in Maarssenbroek. Ze zag ze bij wedstrijden, maandagochtendtrainingen en buiten het veld en leerde deze gastvrije, fanatieke spelers en hun families kennen.

 De heren op het veld in Maarssenbroek De heren op het veld in Maarssenbroek |

VROUWEN OP HET VELD
Dat er alleen maar heren zijn bij dit cluppie, is zeker niet vanzelfsprekend. Verschillende Walking Football teams in de regio hebben ook vrouwen op het veld staan. "Zouden we hartstikke leuk vinden", zegt teammanager Piet. "Het kan ook makkelijk hè?! Walking Football is geen contactsport en tegenwoordig weten we dat vrouwen net zo goed voetballen als mannen."

Grappend nodigden de heren Margreet dan ook wekelijks uit mee te trainen. Dat wuifde ze professioneel weg, maar deze laatste keer dat ze samen komen, moest er natuurlijk meegedaan worden. "Dat niemand daar blij van zou worden, had ik ze al wel kunnen vertellen", weet Margreet. "Ik voldoe echt aan íeder cliché en raak geen bal. Zonder dat ze het wisten regelde ik dus wat rugdekking."

BLIJVEN BEWEGEN
Sportcollega en trainer van de IJsselmeervogels Gert Kruys meldt zich daarom deze maandagochtend voor wat trucjes, een tip hier en daar en een fijn potje voetbal: "Weet je wat het is? Walking Football wordt steeds groter. Het is echt een serieuze sport en ook alle betaald voetbalverenigingen hebben inmiddels zo'n seniorenteam. Het is in de toekomst ook voor mij dé manier om te blijven voetballen. Minder blessuregevoelig, maar wel hartstikke leuk en fanatiek. Als je ouder wordt moet je vooral niet stil gaan zitten."

Enthousiast geworden? Iedere maandagochtend vanaf 10 uur trainen de heren op het sportcomplex van OSM'75 aan de Fazantenkamp.

Margreet in vorm; op het voetbalveld


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -