RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Leusdense VVD wil opheldering over windmolens Barneveld

ACHTERVELD - De Leusdense VVD heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld over de mogelijke komst van twee windmolens bij Achterveld. De Gelderse gemeente Barneveld ziet in haar windmolenplannen twee kansrijke locaties op een kilometer afstand van Achterveld.

De VVD wil vooral weten of het Leusdens college al stappen richting Barneveld heeft ondernomen, hoe de plannen passen binnen de Regionale Energiestrategie Amersfoort (RES) en of de gemeente het ermee eens is dat "een krachtige regie vanuit de gemeente Leusden" van groot belang is.

Vorige week dinsdag bleek uit een vergadering van de dorpsraad in Achterveld dat er onrust bestaat onder de inwoners van het dorp. De vijftig aanwezigen uitten toen vooral zorgen over mogelijke gezondheidsrisico's, verstoring van de omgeving en het milieu. "Niemand wil zo'n ding in zijn achtertuin", vatte voorzitter van de dorpsraad Edwin Winterkamp het gesprek toen samen.

De gemeente Barneveld liet vorige week op vragen van RTV Utrecht al weten in gesprek te gaan met Achtervelders over de plannen. "Natuurlijk komen we ook graag in gesprek met bewoners van de gemeente Leusden, omgeving Achterveld. We trekken hierin samen op met de gemeente Leusden", aldus een woordvoerder.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -