RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Sms-alert, webcams en wakende verzorgers: 'Olifant Indra kan elk moment bevallen'

AMERSFOORT - Voor de dierenverzorgers in Dierenpark Amersfoort is het aftellen begonnen; elk moment kan er een olifantje geboren worden. Zodra moeder Indra is bevallen, wordt een berichtje gestuurd aan iedereen die zich heeft aangemeld voor het sms-alert.

Olifantenverzorger Richard van Sluis: "Wie meteen een berichtje wil ontvangen zodra de kleine slurf is geboren, kan 'OLIFANTJE' sms'en naar 3669. De bevalling laat zich natuurlijk niet voorspellen, dus wees er ook op bedacht dat je dit berichtje midden in de nacht kunt krijgen."

De opbrengst van de actie, waarbij mensen een donatie naar keuze doen, gaat naar het goede doel. "Het gaat naar een lokaal project in India dat het leefgebied van Aziatische olifanten in het wild beschermt. Erg mooi dat we op deze manier samen ook kunnen bijdragen aan het helpen van de soortgenoten van onze olifanten in India."

Het Amersfoortse dierenpark kijkt uit naar de uitbreiding van de olifantenfamilie. "Het is natuurlijk fantastisch dat er straks weer een kleine reus rondloopt", aldus Van Sluis. "Wij willen het moment van de bevalling niet missen, daarom slapen wij de komende tijd geregeld bij de olifanten."

De olifantenfamilie is op dit moment al 24/7 live te volgen via de webcams die in het verblijf hangen van DierenPark Amersfoort.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -