RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vragen over onderzoek naar tekort Paleis Soestdijk

BAARN - Drie oppositiepartijen in Baarn zijn niet blij met het onderzoek naar het financiŽle tekort van Paleis Soestdijk. De partijen willen weten of de gemeente de opdracht voor het onderzoek heeft gegeven en waarom. Volgens hen wekt dit de suggestie dat de gemeente Baarn mede-verantwoordelijk is voor het ontstane tekort.

Vorige week bleek dat Wouter de Jong, de oud-burgemeester van Houten, samen met de betrokken partijen op zoek gaat naar een oplossing voor het tekort van Paleis Soestdijk. Dat de gemeenteraadsleden in Baarn de aanstelling van De Jong via de media moesten vernemen stuit hen tegen de borst, blijkt uit schriftelijke vragen van GroenLinks, PvdA en de Baarnse Onafhankelijke Partij (BOP).

TEKORT
Het tekort van 11 miljoen euro voor de restauratie van Paleis Soestdijk ontstond toen bleek dat zowel de gemeente als de provincie niet willen meewerken aan de woningbouwplannen van de nieuwe eigenaar. Het bos rondom het paleis heeft een beschermde status en mag niet zomaar gekapt worden. Daardoor ontstond er een gat in de begroting van de eigenaar, de MeyerBergman Erfgoed Groep (MBEG).

Toch is het tekort, volgens de oppositiepartijen, niet de schuld van de gemeente. "Het bevreemdt ons dat de gemeente als opdrachtgeefster van dit onderzoek wordt genoemd. Immers, de gemeente heeft part nog deel aan het ontstaan van het tekort waar de MBEG mee wordt geconfronteerd", schrijven de partijen aan het college van Baarn. "Daar komt bij dat hier naar onze mening sprake is van ondernemersrisico."

De antwoorden van het college worden woensdagavond verwacht tijdens de gemeenteraadsvergadering. Dan horen de partijen ook waarom de raad niet is geÔnformeerd en wie er voor het onderzoek betaalt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -