RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politiek twijfelt over nieuw ontwerp 't Goylaan

UTRECHT - Utrechtse gemeenteraadsleden zouden het liefst zo snel mogelijk al beginnen met de verbouwing van de zogenoemde ovonde bij 't Goylaan en de Constant Erzeijstraat in Utrecht. Toch betwijfelen ze of de verkeerssituatie daadwerkelijk beter wordt na de voorgenomen aanpassingen.

Tijdens een raadsinformatiebijeenkomst dinsdag zijn de lokale politici bijgepraat over het nieuwe ontwerp voor het kruispunt. Verandering is nodig omdat er nu nog te veel ongelukken gebeuren op het verkeersplein.

't Goylaan is de eerste stadsboulevard in Utrecht en is daarmee teruggebracht tot twee rijbanen. Niet alleen gebeuren er vaker ongelukken het is er ook erg druk. Het verkeer staat tijdens de ochtend- en avondspits bijna altijd vast.

In het nieuwe ontwerp komt meer ruimte voor auto's om te stoppen voor overstekende fietsers en voetgangers. Daarnaast wordt het verkeersplein verlengd op 't Goylaan, waardoor het duidelijker moet worden dat het verkeer op de stadsboulevard voorrang heeft.

Grote vraag voor de raadsleden is wel of het nieuwe ontwerp de situatie echt enorm gaat verbeteren en of het de investering van 1,2 miljoen waard is. Bewoners maken zich al langer zorgen over het verkeersplein.

Begin maart hoopt de gemeente met de kap van de bomen te kunnen beginnen. Dan kan in de zomer, een verkeersluwe periode, met de werkzaamheden worden begonnen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -