RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Handlanger Ridouan T. werkte aan televisieprogramma RTL'

VIANEN/UTRECHT - Een man die ervan verdacht wordt dat hij werkte als 'moordmakelaar' van Ridouan T. werkte aan een televisieprogramma voor RTL/Videoland toen hij eind 2018 werd opgepakt. Het gaat om Delano R., de oprichter van motorclub Caloh Wagoh en de Haagse straatbende Crips, meldt NRC.

Volgens de krant was Delano R. ingehuurd als presentator voor een programma met als werktitel 'Nieuwe Penoze'. Als presentator moest hij fungeren als een gids in de onderwereld en zou hij laten zien hij snel jongeren in Nederland betrokken kunnen raken bij ernstige georganiseerde misdaad. Na de aanhouding van R. werd het project per direct stopgezet.

LIQUIDATIEPROCES
Delano R. moet vandaag verschijnen in de extra beveiligde rechtbank Schiphol, voor een voorbereidende zitting van het liquidatieproces rond motorclub Caloh Wagoh. Hij wordt samen met meer dan tien andere leden vervolgd. Volgens het Openbaar Ministerie beschikte de motorclub over drie moordcommando's, die opdrachten aannamen van onder anderen Ridouan T. Ze zouden onder meer betrokken zijn geweest bij de liquidatie van JaÔr Wessels bij station Breukelen in 2017.

Volgens NRC heeft justitie foto's en filmpjes gevonden bij de aanhouding van Delano R. waaruit blijkt dat hij direct contact had met Ridouan T. Na zijn arrestatie zou R. hebben gezegd dat hij die opnames had gemaakt voor een televisieprogramma.

Onze verslaggever Riks Ozinga is vandaag in de rechtbank om de zitting te volgen en zal op Twitter verslag doen. Volg hem hier.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -