RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Omwonenden en school balen van glasbakken naast speeltuin: 'Onveilig'


UTRECHT - Bewoners aan het Zocherpark in Utrecht zijn een petitie begonnen tegen de plannen van de gemeente om een afvalstation te plaatsen naast de speeltuin 'Het Kleine Bos' in het park. De basisschool tegenover de speeltuin steunt de petitie die vandaag is begonnen.

De omwonenden willen geen glasbakken naast een speeltuin


De gemeente gaat de Tolsteegbarrière herinrichten tot een fietsstraat, zodat er meer ruimte ontstaat voor voetgangers. Verder worden de stoepen verlaagd om er meer een plein van te maken. Op het plein zitten drie horecagelegenheden. Voor één van die horecagelegenheden, het Louis Hartlooper Complex staan nu twee glasbakken en een bak voor plastic. Deze bakken worden verplaatst naar de speeltuin in het Zocherplantsoen.

Bas de Lijster die spreekt namens de initiatiefnemers en de school begrijpt het besluit niet. "Ik snap dat het moeilijk is om een plekje te vinden, maar ik vind dat je van monumentaal groen in de stad moet afblijven. Dat is gewoon no-go-area. Dit is het Zocherpark. Dus er moet gewoon iets anders verzonnen worden."

Het was een mooie groenstrook met gras waar de kindertjes spelen en dat wordt dus nu een vuilstation met glas en rondzwervend vuil. Dat is niet mooi en onveilig."
Bas de Lijster

SCHOOL

De Agatha Snellenschool zit tegenover de speeltuin en maakt daar veel gebruik van. Ook de Buitenschoolse Opvang, laat de kinderen op het pleintje spelen. De school maakt zich vooral zorgen over de veiligheid van de kinderen als er een afvalstation met glasbakken komt. De Lijster: "Het was hier altijd een mooie groenstrook met gras waar in de zomer de kindertjes spelen en dat wordt dus nu een vuilstation met glas en rondzwervend vuil. Dat is niet mooi en onveilig. Aan de overkant is de school, dus er steken kinderen over van en naar de speeltuin en weer terug."

 Glasbakken op de Tolsteegbarrière Glasbakken op de Tolsteegbarrière | Foto: RTV Utrecht / Iris Tasseron

ENIGE OPTIE

De bewoners in de buurt zitten niet allemaal op één lijn. Het buurtcomité Twijnstraat en omstreken heeft meegedacht over de herinrichting van het gebied en is juist blij met de locatie. Het is eigenlijk de enige optie. Jacqueline Mijdam zat tot voor kort in het buurtcomité: "Het is een mooi oud stukje groen, dat nu braak ligt, waar honden komen poepen. Dat zie ik vooral. Dan denk ik ja wat is er dan zo uniek aan dit stukje dat het hier niet zou kunnen."

De petitie is te vinden op petitie.nl. Of de plannen nog gewijzigd gaan worden is de vraag. De gemeente Utrecht wil dit voorjaar al met de werkzaamheden beginnen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -