RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ruim 50 tips over recente bombrieven

LEUSDEN - Er komen nog steeds tips binnen over de vele bombrieven van de laatste tijd. De politie heeft tot nu toe 56 tips binnengekregen. Gisteravond was er aandacht voor de brieven in het tv-programma Opsporing Verzocht. "We zijn blij dat er zoveel tips zijn binnengekomen," meldt de politie. Hoeveel daarvan bruikbaar zijn moet nog blijken.

De afgelopen weken zijn meerdere bombrieven gestuurd naar verschillende bedrijven in het land. De meest recente brieven werden gestuurd naar het hoofdkantoor van ING in Amsterdam en naar betalingsdienst Unisys in Leusden. Vorige maand werd ook een bombrief gestuurd naar een makelaarskantoor in Utrecht. Tot nu toe is niemand gewond geraakt.

BITCOINS

De verzender van de brieven eist een betaling in bitcoins. De politie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd in de zoektocht naar de dader.

In Opsporing Verzocht werden kenmerken van de brieven vrijgegeven die moeten leiden naar de verzener. Zo werden batterijen getoond die door de dader zijn gebruikt om een stof te laten ontbranden. De explosieve stof zat telkens in een papieren zakje met een aanzicht van Delft, zakjes die in souvenirwinkels te krijgen zijn.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -