RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gedeputeerde noemt problemen Uithoflijn 'kinderziektes'

UTRECHT - De vele storingen van de Uithoflijn zijn nog geen reden tot zorg bij gedeputeerde Arne Schaddelee. "We zitten in de startfase van de exploitatie, met trams die vanaf het eerste moment tjokvol zitten. Daar horen kinderziektes bij," aldus de verantwoordelijk provinciebestuurder in antwoord op vragen van de PVV.

Commissielid Henk van Dun stelde de vragen omdat het aantal uitgevallen trams volgens hem wel erg hoog was. Ook zou het aantal trams dat wel rijdt onder de norm zitten. Uit navraag bij de provincie blijkt dat er helemaal geen norm wordt gesteld aan de uitval van de Uithoflijn. Bij bussen is die er wel, van een half procent uitval per dag.

Desalniettemin benadrukt Schaddelee dat de uitval van een tram altijd vervelend is. "Maar het hoort nu eenmaal bij het opstarten. Ik wil ook dat u dat in die context ziet." Hij gaat ervan uit dat rond de zomer de periode van kinderziektes voorbij is.

In een komend kwartaalrapport wordt een overzicht gegeven van de storingen in de eerste drie maanden dat de tram rijdt. De afgelopen tijd lag tramlijn 22 tussen Utrecht Centraal en Utrecht Science park zeker zeven keer plat.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -