RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Baarn wil niet bijleggen voor tekort Paleis Soestdijk

BAARN - Baarn gaat niet meebetalen aan het ontstane tekort voor de restauratie van Paleis Soestdijk. Dat zei wethouder Erwin Jansma na vragen uit de raad. Toch is de raad niet tevreden met de beantwoording en komt er een nieuw debat over het onderwerp.

Gisteren stelden PvdA, GroenLinks en de Baarnse Onafhankelijke Partij (BOP) vragen aan de wethouder. De partijen wilden weten of de gemeente een externe partij de opdracht heeft gegeven om te helpen zoeken naar een oplossing voor het tekort van Paleis Soestdijk. Volgens hen wekt dit de suggestie dat de gemeente Baarn mede-verantwoordelijk is voor het ontstane tekort.

Vanavond gaf de wethouder mondeling antwoord op de vragen uit de raad. Volgens de wethouder heeft 'de stuurgroep' Wouter de Jong, de oud-burgemeester van Houten, de opdracht gegeven om te adviseren over een oplossing voor het tekort. In deze stuurgroep zitten ook de provincie en de eigenaar van het paleis, maar de gemeente Baarn is voorzitter.

Verschillende partijen in de raad begrijpen niet waarom de wethouder hen niet over deze opdracht heeft geďnformeerd. Daarbij vrezen de raadsleden dat de gemeente opdraait voor de kosten van het onderzoek, zo'n 20.000 euro. De wethouder kon daar nog geen uitsluitsel over geven, maar benadrukte dat Baarn geen financiële bijdrage doet aan het ontstane tekort.

Toch nam dit de zorgen bij een aantal raadsleden niet weg. "Ik ben niet tevreden of gerustgesteld", reageerde Kees Koudstaal van BOP. "Ik begrijp niet waarom de gemeente zo'n actieve rol inneemt bij dit project", vulde Heidi van Otten van GroenLinks aan.

De partijen kondigden dan ook aan om het onderwerp opnieuw op de agenda te zetten, zodat er een debat over gevoerd kan worden. De verwachting is dat dit op 11 maart zal plaatsvinden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -