RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Houtense wethouder Geerdes vertrekt na tien jaar

HOUTEN - Herman Geerdes vertrekt als wethouder van de gemeente Houten. Hij gaat per 1 mei aan de slag als adviseur bij Dietz Strategie & Communicatie in Utrecht.

De 45-jarige Geerdes is een geboren en getogen Schalkwijker. In 2002 werd hij raadslid voor de VVD in Houten. In april 2010 werd hij wethouder. "Afscheid nemen van de gemeente Houten doet best een beetje pijn", zegt Geerdes. "Ik heb de afgelopen jaren aan vele mooie projecten gewerkt op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling zoals op het Eiland van Schalkwijk, de Ruimtelijke Koers en de visie op het Oude Dorp. Ook heb ik veel plezier beleefd aan projecten in de openbare ruimte, economie en het sociaal domein."

De VVD'er was recent onder meer één van de sturende krachten achter de Houtense Werktafel, een manier om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan de slag te krijgen. Ook maakte hij zich met succes hard voor glasvezel in het buitengebied zodat bewoners en ondernemers sneller internet kregen. Geerdes kende ook mindere tijden als wethouder. Rondom de herontwikkeling van Fort Honswijk lag hij onder vuur omdat hij volgens een groep omwonenden en de voltallige oppositie zijn plannen doordrukte.

Geerdes kijkt uit naar zijn nieuwe baan. "Tien jaar is een mooie periode, ik krijg nu de kans mij verder te ontwikkelen. Ik zie uit naar de uitdaging die mij geboden wordt. Ik dank iedereen voor de mooie ontmoetingen en de fijne jaren die ik in de gemeente mocht beleven."

De VVD in Houten gaat de komende tijd op zoek naar een opvolger. Geerdes neemt eind april afscheid.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -