Drukte op bijeenkomst Catharijnesingel

UTRECHT - Kritsche geluiden gisteren bij een bijeenkomst over plannen voor de Utrechtse Catharijnesingel. Meer dan honderd belangstellenden maakten zich vooral bezorgd over problemen voor fietsers.
Belangstellenden werden bijgepraat over de veelheid aan paden, (water)wegen, bruggen en tunnels die zijn gepland tussen de Weerdsingel WZ en Bartholomeibrug en konden hun mening geven over de plannen.
Marjo de Kraker legde namens de gemeente uit dat er veel groen en ruimte voor wandelaars moet komen. Voor auto's is nauwelijk nog plaats, of het moet ondergronds zijn in enkele nieuwe parkeergarages.
Ook fietsers komen er bekaaid vanaf, zo vrezen veel aanwezigen. Vooral het zogeheten Poortgebouw, dat bovenop de singel wordt gebouwd tussen de Vredenburg en Nieuw Hoog Catherijne, is een hindernis voor de fietsers.
Vrijwel overal kunnen fietsers aan beide zijden van de singel fietsen, maar het Poortgebouw moeten fietsers van de oost- naar de westkant oversteken, waar ze door een tunnel moeten rijden. Gevreesd wordt dat dat een 'junkentunnel' wordt.
Woensdag is weer een bijeenkomst over het Stationsgebied. Dan zullen medewerkers van Corio uitleg geven over de nieuwe Stationsstraat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.