RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Celstraf na vondst drugslab voor Corry (77) en Herman (75) uit Hagestein

HAGESTEIN - Herman en Corry den H. uit Hagestein zijn veroordeeld tot een half jaar gevangenisstraf, waarvan drie maanden voorwaardelijk, na de vondst van een drugslab in een loods op hun terrein. De rechtbank oordeelt dat het bejaarde stel medeschuldig is aan het voorbereiden van drugsproductie.

Het voorwaardelijke deel heeft volgens de rechter te maken met het normbesef van het stel en de grote financiŽle problemen waarin ze zouden verkeren. In 2011 werd op het terrein van Herman en Corry een hennepkwekerij aangetroffen, in 2016 een container met 700 kilo heroÔne.

Op 30 januari 2018 deed de politie na een tip een inval op het terrein. In een opslagloods stonden vaten met chemicaliŽn die gebruikt worden bij het produceren van harddrugs. In de loods was een compleet laboratorium ingericht waar volgens de politie blokken cocaÔne en heroÔne konden worden bewerkt en gereedgemaakt voor verdere verspreiding.

De inval in het drugslab in Hagestein werd gedaan na een tip. Omwonenden hadden al weken last van een penetrante chemische lucht rond het terrein aan de Lekdijk.

De rechtbank oordeelt dat het stel uit Hagestein door het verhuren van de loods medeplichtig is aan het voorbereiden van drugsproductie. Voor betrokkenheid bij het produceren van drugs is onvoldoende bewijs. De bewoners hadden namelijk geen beschikking over de apparaten en grondstoffen in de loods, oordeelt de rechtbank.

In de zaak stonden drie anderen ook voor de rechter. De hoofdverdachte in de zaak moet twee jaar en drie maanden de cel in, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. Zijn vrouw moet ook een jaar de gevangenis in, vanwege betrokkenheid.

De straffen zijn een stuk lager dan geeist, mede omdat de periode waarvan bewezen kan worden dat er drugs werden geproduceerd veel korter is dan het OM eerder beweerde.

Het echtpaar heeft altijd gezegd niks te weten van de drugsproductie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -