RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bejaarde Amersfoorter die zijn kinderen misbruikte moet cel in

AMERSFOORT - Een 76-jarige Amersfoorter is veroordeeld tot vijf jaar cel en tbs omdat hij zijn twee zoons en zijn dochter seksueel misbruikte. Ook heeft hij van de rechter een contactverbod met zijn kinderen gekregen.

Het misbruik begon toen zijn oudste zoon 5 ŗ 6 jaar oud was. Alle drie zijn kinderen moesten seksuele handelingen bij hem verrichten en ondergaan. De man sloeg toe als de moeder niet thuis of beneden was. Hij bedreigde de kinderen en kreeg zo voor elkaar dat ze jarenlang hun mond hielden.

KERFSTOK

Het is niet de eerste keer dat de man pedofiele escapades verricht. In 2017 is hij veroordeeld wegens potloodventen. In Amersfoort, Maarn en Woudenberg benaderde hij kinderen terwijl hij masturbeerde. Bovendien is hij in 1986 schuldig bevonden aan ontucht met kinderen uit zijn vorige huwelijk.

De man ontkent de meest recente beschuldigingen. Ook werkte hij maar beperkt mee aan onderzoek van een psycholoog en psychiater. Toch concludeert de psychiater dat er sprake is van een pedofiele stoornis. Omdat hij niet meewerkt aan de onderzoeken, krijgt hij naast de gevangenisstraf ook tbs met dwangverpleging.

Het Openbaar Ministerie had vijf jaar cel geŽist, net zo veel als de rechter hem uiteindelijk heeft opgelegd. Dat de man relatief oud is, heeft de rechter niet doen besluiten een lagere straf op te leggen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -