RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geboeide verdachte crasht politieauto in Soest

SOEST - Een politie-aanhouding in Soest is vannacht nogal uit de hand gelopen: een verdachte die door agenten geboeid in een politieauto was gezet, wist uit zijn gordel te ontsnappen en kroop achter het stuur. Vervolgens reed hij de wagen total loss tegen een lantaarnpaal.

Rond middernacht kregen twee agenten een melding dat op de Veenbesstraat, in de wijk Smitsveen, werd ingebroken in een auto. Toen de agenten gingen kijken, zagen ze inderdaad een aantal verdachte jongens op straat.

De politie hield twee mannen aan. Omdat er nog andere verdachten wegrenden, besloten de agenten de twee aangehouden mannen tijdelijk met boeien vast te zetten aan een lantaarnpaal. Vervolgens gingen ze op zoek naar de andere personen.

DERDE AANHOUDING

Een derde jongen beledigde vervolgens de agenten. Bovendien weigerde hij een ID-bewijs te laten zien. Ook deze verdachte werd in de boeien geslagen. De agenten zetten hem tijdelijk in een auto, een onopvallende dienstwagen. Zijn handen zaten dus vast en hij had al een gordel om.

De agenten gingen daarna verder onderzoek doen in de wijk. Maar tot hun grote verrassing zagen ze opeens hun eigen auto wegrijden. De verdachte had zich uit zijn gordel weten te wurmen en was ondanks de handboeien achter het stuur gekropen. Zijn rit met de politieauto bleef beperkt tot enkele meters; hij knalde al snel op een lantaarnpaal.

De auto liep veel schade op en is total loss. De kamikazepiloot hield geen verwondingen over aan zijn bizarre vluchtpoging. Hij zit momenteel in de cel. In totaal heeft de politie twee aanhoudingen verricht en vijf bekeuringen gegeven.

PROBLEEMWIJK

De wijk Smitsveen staat bekend als probleemwijk in Soest. Burgemeester Rob Metz uitte al meermaals zijn zorgen over overlastgevende jongeren in de buurt. Een aantal jaar geleden werden bewakingscamera's opgehangen om vandalisme in de wijk tegen te gaan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -