RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Sportpark Papendorp blijft voorlopig leeg

UTRECHT - Het is onwaarschijnlijk dat er komend seizoen gevoetbald gaat worden op het sportpark in Papendorp. Daar voetbalde tot voor kort SVA Papendorp, maar die club werd recent door de KNVB geroyeerd. Wethouder Maarten van Ooijen (ChristenUnie) is pessimistisch over een snel hergebruik van de voetbalvelden, zo liet hij vandaag weten in de Utrechts gemeenteraad.

De wethouder reageerde op vragen van DENK en de PvdA. Die wilden van de wethouder weten wat hij gaat doen nu de schorsing van SVA Papendorp definitief is. De partijen verwachten van de wethouder dat hij er voor zorgt dat er snel weer gevoetbald wordt op het terrein van de SV Papendorp. PvdA-commissielid Lau Bosse noemt het raar dat er nog geen gesprekken gevoerd zijn met de club die inmiddels definitief geroyeerd is vanwege meerdere geweldsincidenten. De partijen zeggen dat het gek is dat aanvullend voetbalaanbod nog ontwikkeld moet worden.

GESPREK MET PAPENDORP

Wethouder Van Ooijen gaf aan dat er wel degelijk diverse gesprekken geweest zijn. Uit zo'n gesprek met SVA Papendorp blijkt dat er wel degelijk behoefte bestaat om aanvullend voetbalaanbod te creŽren. En volgens Van Ooijen wordt dat aanbod op dit moment concreet gemaakt.

Een probleem is wel de kantine op het complex, want die is eigendom van SVA Papendorp. Daarnaast is een extra moeilijkheid dat de belastingdienst beslag gelegd heeft op de kantine van de club. "Het is niet realistisch te verwachten dat dit binnen een aantal weken of maanden is afgehandeld." Bovendien heeft de club aangegeven dat ze nog juridische stappen overwegen. Alles bij elkaar denkt de wethouder daarom niet dat er na de zomer door een andere club gevoetbald kan worden.

VELDEN

Eerder gaf de gemeente al aan dat ze de velden van SVA Papendorp graag terug willen. De huurovereenkomst met de club is opgezegd. Behalve de geweldsincidenten bij en rond voetbalwedstrijden waren er meer zorgen bij de club, zo werd de kantine 's nachts uitgebaat, terwijl er geen horecavergunning was. Bovendien is er een huurachterstand.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -