RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wethouder Utrecht over Neude: 'Een boom in een bak is geen echte boom'

UTRECHT - Verplaatsbare bomen op de Neude zijn geen oplossing voor de kritiek die er is op de nieuwe bomen die op het plein geplant gaan worden. Dat vindt wethouder Kees Diepeveen (GroenLinks). De wethouder gaf aan dat hij over de bomen uitputtend overleg heeft gepleegd met de ondernemers op de Neude.

Een deel van de Utrechtse gemeenteraad is bij nader inzien niet zo blij met de nieuwe bomen op de Neude. Ruim een jaar geleden stemde de gemeenteraad unaniem voor een plan van de Partij voor de Dieren om meer bomen te planten op het plein in het centrum. Maar nu die er gedeeltelijk staan blijkt het toch tot problemen te leiden.

De Neude wordt gebruikt bij diverse festivals en evenementen in de stad. Zoals het Nederlands Film Festival en Tweetakt. Daarnaast wordt het plein gebruikt door de horeca die er terrassen op exploiteert. Naar nu blijkt is de horeca niet blij met de bomen, zo beperken ze het zonlicht op het plein. Eerder al bleek dat festival Tweetakt problemen zag voor hun festivalterrein.

Wethouder Diepeveen reageerde door te zeggen dat hij in grote mate rekening heeft gehouden met de wensen en eisen van de ondernemers. Zowel bij de exacte locatie van de bomen, alsmede met de keuze voor het soort boom hebben de horecaexploitanten een dikke vinger in de pap gehad, zo stelt de wethouder.

Op dit moment staan er tien bomen op het plein. Dat moeten er uiteindelijk negentien worden. De ondernemers hebben voorgesteld om een deel van die bomen niet in de grond te planten maar in een grote bak. Zo kunnen ze, indien gewenst, eenvoudig verplaatst worden.

Daarop sneerde de wethouder: "Een boom in een bak is geen echte boom." Waarna hij er aan toevoegde dat bomen 365 dagen per jaar op de Neude staan, en dat dat niet geldt voor terrassen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -