RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Waardering Utrecht Centraal iets gedaald, station wel populairste in de regio

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Station Utrecht Centraal is het meest gewaardeerde treinstation in de provincie. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van ProRail en NS. Driebergen-Zeist wordt het minst gewaardeerd.

De waardering voor Utrecht Centraal nam vorig jaar wel iets af ten opzichte van het jaar ervoor. In 2018 gaf 93 procent van de reizigers het station een 7 of hoger. Vorig jaar was dat 90 procent. Driebergen-Zeist krijgt slechts van 46 procent van de reizigers een 7 of hoger.

KLEINE STATIONS SCOREN GOED

Utrecht Centraal is het enige station uit deze regio dat voorkomt in de landelijke top 25. Het staat in de lijst op plek 17. De lijst wordt aangevoerd door station Klimmen-Ransdaal in Zuid-Limburg dat het meest gewaardeerd wordt door reizigers: 97 procent geeft het station een 7 of hoger. In de top drie staan verder Mantgum (Friesland) en Houthem-St. Gerlach (Limburg).

Hoe populair zijn de treinstations in provincie Utrecht?


Ook in de provincie Utrecht zijn het de kleine stations die goed scoren. Bilthoven en Baarn staan beiden in de top drie, maar ook de stations als Houten (86%), Soest, Utrecht Vaartsche Rijn (beiden 84%), Soestdijk (82%) en Bunnik (81%) krijgen bijvoorbeeld meer waardering dan Amersfoort waar 78 procent van de reizigers het station een 7 of hoger geeft.

WAARDERING NEEMT TOE

Volgens NS blijkt uit de 'Stationsbelevingsmonitor' dat treinreizigers de Nederlandse stations steeds meer waarderen. In 2014 gaf 65 procent van de reizigers hun treinstation een 7 of hoger, afgelopen jaar steeg dat naar 77 procent.

De grootste stijger in de afgelopen jaren was het nieuwe station Delft. Het percentage tevreden reizigers ging omhoog van 40 procent in 2014 naar 92 procent in 2019.

Vorig jaar kondigde NS aan dat 200 regionale stations de komende jaren een upgrade krijgen. Het gaat bijvoorbeeld om het openen van zogenoemde 'Stationshuiskamers', maar ook om het vernieuwen van toiletten, het maken van watertappunten en het uitbreiden van fietsenstallingen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -