RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Opruimen Westdijk in Bunschoten kost 34 miljoen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het opruimen van de vervuilde Westdijk in Bunschoten-Spakenburg gaat naar schatting 34 miljoen euro kosten. Dat blijkt uit het plan van aanpak van Waterschap Vallei en Veluwe. De Westdijk is sterk vervuild met zouten en zware metalen.

Het plan is besproken met de gemeente, Rijkswaterstaat en de provincie Utrecht. De dijk moet worden opgedeeld in vakken, waarna vak voor vak wordt opgeruimd. Ook moeten er damwanden worden geplaatst om te zorgen dat de werkzaamheden niet elders voor verzakkingen zorgen.

Of de werkzaamheden ook daadwerkelijk 34 miljoen gaan kosten moet nog blijken. Er komt een aanbestedingsprocedure om het plan uit te voeren.

VERTRAGING
De opruimwerkzaamheden laten al een tijd op zich wachten, in 2017 werd de vervuiling al ontdekt. Ook nu lijkt het project vertraging op te lopen. Het voornemen was om in april te beginnen, maar dat gaat is verband met de aanbestedingsprocedure niet haalbaar. De vraag is dan ook of de werkzaamheden voor november, als het weer slechter wordt, klaar zijn. Het Waterschap schrijft in een verklaring zoveel mogelijk rekening te houden met het recreatie- en stormseizoen.

Het plan van aanpak is volgens de partijen een belangrijke stap in het schoonmaken van de Westdijk. De kwestie sleept zich al tijden voort, hieronder ziet u een overzicht van eerdere berichten over de vervuilde grond.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -