RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitlevering Saïd R. gaat nog maanden duren

UTRECHT - Het gaat waarschijnlijk nog maanden duren voor Sad R., de vermeende rechterhand van Ridouan T. uit Vianen, in Nederland is. De Utrechtse R. werd eerder deze maand aangehouden in Colombia.

Het uitleveringsverzoek wordt momenteel voorbereid, laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten. Als dat verzoek aan Colombia is gedaan, hangt het van de autoriteiten daar af hoe snel het kan gaan.

Ook belangrijk is of R. meewerkt aan zijn uitlevering. Als hij dat niet doet, kan het proces veel langer gaan duren. Een woordvoerder van het OM verwacht dat we maanden verder zijn tot de uitlevering rond is.

De 47-jarige R. wordt gezien als de man naast vermeend onderwereldkopstuk Ridouan T. Hij werd eind vorig jaar opgepakt in Dubai. Na zijn arrestatie was hij heel rap in Nederland. Dat kwam omdat Dubai hem als ongewenst vreemdeling het land had uitgezet.

T. en R. worden verdacht van meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Ze zijn hoofdverdachten in het grootscheepse liquidatieonderzoek Marengo, dat in 2017 op gang kwam, nadat Nabil B. zich als kroongetuige bij justitie had gemeld.

Na een vergismoord in januari 2017 in Utrecht, waarvan een goede bekende van hem het slachtoffer werd, kreeg B. wroeging en liep hij over.

Volgende week en begin maart zijn nieuwe zittingen in dit megaproces gepland. Op 6 maart zal Ridouan T. zich voor het eerst in de rechtbank moeten melden. Zijn advocaat heeft al laten weten dat hij daar waarschijnlijk niet bij zal zijn.

Wanneer R. voor het eerst in de rechtbank zal verschijnen, is nog niet duidelijk. Voor zover bekend heeft R. nog geen advocaat in Nederland. Eerder verleende de rechtbank verstek in zijn zaak, wat zoveel betekent als dat zijn strafzaak buiten zijn aanwezigheid is begonnen. Voor Ridouan T. gold hetzelfde.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -