RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Het gaat waaien, maar carnavalsverenigingen denken niet aan afblazen optocht

PROVINCIE UTRECHT - Carnavalsverenigingen in onze provincie houden de weerberichten scherp in de gaten. Vooralsnog zien de verenigingen nog geen reden om de optochten van komend weekend af te zeggen. Het KNMI heeft voor morgen voor de noordelijke provincies 'code geel' afgegeven. Hoewel dat voor Utrecht niet geldt, gaat het hoe dan ook flink waaien.

Klik op de kaart om de optochten bij jou in de buurt te zien (tekst gaat verder onder kaart).De optocht in Kwakbollenpoel (Harmelen) begint een uurtje eerder. Er wordt om 13.00 uur begonnen in plaats van om 14.00 uur.

In Kaieschaiterstad - oftewel Wijk bij Duurstede - rekenen ze er gewoon op dat de optocht morgen doorgaat. "Maar natuurlijk houden we het weer goed in de gaten", aldus Jan van Rooyen van K.V. De Kaieschaiters. "De hele slechte weersverwachting is voor de zondag en dan feesten wij in een sporthal. Die staat er al jaren dus die zal niet zomaar wegwaaien."

De sporthal staat er al jaren, die zal niet zomaar wegwaaien"
Jan van Rooyen van K.V. De Kaieschaiters

Wel houdt hij ook contact met de brandweer en zullen ze deelnemers na de optocht waarschijnlijk adviseren niet over de dijk naar huis te gaan: "De route van de optocht is tussen de huizen door, weinig open veld, veel last van de wind zullen we dan dus niet hebben."

Ook in IJsselstein voorzien ze nog geen problemen, vertelt Will Doeser van de Karnavals Organistatie IJsselstein. "Ook wij houden uiteraard het weerbericht goed in de gaten, maar we kunnen altijd morgenochtend nog beslissen. We gaan er voorlopig vanuit dat het doorgaat."

De Blauwbaadjes zien vooralsnog ook geen reden om de optocht van morgen in Oudewater af te blazen. Secretaris Lars Rietveld: "Er zijn richtlijnen die we aanhouden, mocht het bijvoorbeeld windkracht 5 zijn, dan nemen we maatregelen. Bij windkracht 6 mogen sommige hoge wagens niet meedoen. Maar daar denken we echt nog niet aan. Vooralsnog gaan ook wij er gewoon vanuit dat het doorgaat."

In Hoogland is de optocht pas zondag. Daar hebben ze dan ook nog geen beslissing genomen over het doorgaan ervan. Ronald van Wee van De Eemschuumers: "We houden het uiteraard in de gaten, we verwachten zondag een beslissing te nemen."

De optocht van zaterdag in Eindhoven is vooralsnog de eerste die is afgelast. Weet u meer over een andere optocht in onze regio? Wij houden ons van harte aanbevolen: nieuws@rtvutrecht.nl.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -