RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ouders: loden leidingen kinderdagverblijven verplicht vervangen

PROVINCIE UTRECHT - Ouders willen dat het kabinet ingrijpt om te voorkomen dat kinderen via het kraanwater te veel lood binnenkrijgen op kinderdagverblijven. "De ene gemeente neemt actie, de andere niet. Het is gewoon klungelig, het kabinet moet hier de regie nemen", zegt Gjalt Jellesma van ouderorganisatie BOinK bij de NOS.

In november adviseerde de Gezondheidsraad om kinderen onder de 7 jaar geen kraanwater meer te geven als een pand nog loden leidingen heeft. Tot verbijstering van BOinK, blijkt dit op diverse kinderdagverblijven nog gewoon te gebeuren.

De ouderorganisatie wil dat gemeenten en GGD's de opdracht krijgen om alle kinderopvang in oude panden te controleren en eventuele loden leidingen te laten vervangen. "Stel het desnoods verplicht. Er worden nu ernstige risico's genomen met jonge kinderen", zegt Jellesma.

Vorige week werd bekend dat negen Utrechtse scholen kampen met verhoogde loodconcentraties in leidingwater. Ook onderzoeken ze alle gebouwen waarvan de gemeente eigenaar is, van vˇˇr 1960, waar kinderdagverblijven in gevestigd zijn.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -