RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Provincie: niet op alle N-wegen terug naar 60 km/h

PROVINCIE UTRECHT - Niet op alle provinciale wegen zal de maximumsnelheid omlaag gaan van 80 naar 60 kilometer per uur. Per weg zal gekeken worden wat de beste snelheid is. Dat antwoordt het provinciebestuur op vragen van D66.

Vorige maand zei gedeputeerde Arne Schaddelee dat auto's op alle provinciewegen langzamer moeten rijden. Hij wil dat vooral om het aantal verkeersongelukken omlaag te brengen. De politicus pleitte er destijds voor één lijn te trekken, om verwarring te voorkomen. "Dus overal terug naar 60. Niet daar 60, daar 70 en daar 80."

Er zijn wegen waar het huidige snelheidsregime wellicht wel logisch is."
Het provinciebestuur

Maar op die woorden komt Gedeputeerde Staten, waar Schaddelee onderdeel van uitmaakt, nu dus terug. Momenteel wordt per N-weg onderzocht was de beste maximumsnelheid is. "Er zijn wegen waar het huidige snelheidsregime wellicht wel logisch is", antwoordt het college op schriftelijke vragen. "Alle wegen worden individueel beoordeeld."

Als de snelheidsverlaging wordt ingevoerd, vreest D66-Statenlid Erwin Kamp voor sluipverkeer door woonwijken. Het provinciebestuur noemt dat een 'belangrijk aandachtspunt en absoluut ongewenst'. De kans op sluipverkeer wordt meegenomen in de besluitvorming.

Ook moet per geval worden bekeken hoe het zit met de aansluiting op N-wegen die doorlopen buiten de provincie. Eind 2020 hoopt Utrecht meer duidelijkheid te kunnen geven over de plannen voor de snelheidsverlaging.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -