RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politie verspreidt beelden vuurwerkvandalen Zuilen: 'Hulp van kijkers hard nodig'

1/2
UTRECHT - De politie heeft videobeelden verspreid van acht relschoppers die tijdens Oud en Nieuw in de Utrechtse Geuzenwijk agenten hebben bekogeld met zwaar illegaal vuurwerk. De jongeren zijn onherkenbaar gemaakt. Als ze zich niet binnen een week vrijwillig melden, komen ook hun gezichten online.

"We hebben de hulp van de kijkers echt hard nodig", zegt politiewoordvoerder Shirien Elsaid in Bureau Hengeveld, het opsporingsprogramma van RTV Utrecht.

Omdat ze mogelijk minderjarig zijn laten we ze deze week nog geblurd zien."
Politiewoordvoerder Shirien Elsaid

Tijdens de jaarwisseling ging het helemaal mis in Zuilen, waar Geuzenwijk onder valt. Jongeren gooiden stenen en zwaar illegaal vuurwerk naar een ME-busje. De politie verspreidde al eerder camerabeelden, die leidden tot veel verontwaardigde reacties. Direct na de rellen werden al enkele jongens aangehouden, maar de politie zoekt er nog acht.

De gezichten van de relschoppers zijn onherkenbaar gemaakt. "Omdat ze mogelijk minderjarig zijn laten we ze deze week nog geblurd zien", vertelt Elsaid in Bureau Hengeveld. "Als we na deze week nog niet weten wie ze zijn, laten we ze volgende week ongeblurd zien."

Op de pagina van Bureau Hengeveld staan geblurde foto's van de relschoppers. Mensen die meer weten over de identiteit van de jongeren, kunnen contact opnemen met de politie via 0800-6070. Anoniem kan ook via 0800-7000.

Zie hier het hele item van Bureau Hengeveld over de vuurwerkvandalen:

"Omdat ze mogelijk minderjarig zijn laten we ze deze week nog geblurd zien."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -