RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Carnaval Oudewater escaleert: politie moet relschoppers te lijf met wapenstokken en honden

1/2
OUDEWATER - In een kroeg in Oudewater is het carnavalsfeest vanavond helemaal uit de hand gelopen. Tientallen relschoppers pleegden vernielingen en gingen met elkaar op de vuist. De politie moest ingrijpen met wapenstokken en honden.

De politie schaalde flink op, zelfs uit Den Haag kwamen agenten om de orde te herstellen. Volgens een woordvoerder zijn enkele rake klappen uitgedeeld aan relschoppers. In totaal zijn drie verdachten aangehouden.

 De politie verrichtte zeker drie aanhoudingen. De politie verrichtte zeker drie aanhoudingen. | Foto: Peters Hotnews

Het ging rond 19.00 uur mis in een kroeg in de Wijdstraat. Zo'n tweehonderd mensen waren daar aan het feestvieren. Enkele tientallen daarvan maakten zich schuldig aan vernielingen. "De ruiten vlogen eruit", zegt een politiewoordvoerder. Agenten gingen 'op linie' de straat door om alle vandalen een halt toe te roepen.

Om ongeveer 20.00 uur is de rust hersteld. Mensen die van plan zijn vanavond nog carnaval te vieren in Oudewater zijn volgens de politie gewoon welkom om het centrum in te gaan.

REACTIE

Het café spreekt een deel van de gebeurtenissen tegen. In een bericht laat de horecagelegenheid weten dat er onenigheid was ontstaan en dat er daardoor een ruitje was gesneuveld.

"Vervolgens heeft de politie daar na gehandeld en heeft nadat de drukte in de Wijdstraat niet afname besloten de Wijdstraat schoon te vegen. Dit hebben ze middels ME en politiehonden gedaan. Die hebben vervolgens 3 mensen aangehouden die niet uit Oudewater komen en niet weggingen voor de politie."

Het café laat weten de situatie met alle betrokken partijen te gaan evalueren.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -