RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

In beeld: carnavalsoptochten in de provincie

1/6
PROVINCIE UTRECHT - In heel de provincie trokken vandaag carnavalswagens door het dorp. Ondanks de harde wind zijn, voor zover bekend, alle festiviteiten zonder incidenten verlopen.

In Oudewater lagen de feestvierders vanmiddag onder een vergrootglas. De gemeente controleerde namelijk streng op geluidsoverlast. De gemeente heeft langs het parkoers gemeten of de maximale decibelwaarde niet werd overschreden. Als dat zo zou zijn dreigde een boete van 1500 euro.

Burgemeester Groeneweg was vooraf niet bang dat de limiet de sfeer zou verpesten: "Het wordt zeker geen stille tocht," zo betoogde hij. De geluidslimiet heeft een doel: "Je kan door te hard geluid gehoorschade kan oplopen. Ik ben verantwoordelijk voor de veiligheid van mensen die rond de optocht aan het werk zijn. En daarom ben ik er streng in."

RELLEN

's Middags was het gezellig in Oudewater, maar dat veranderde 's avonds. Tientallen feestvierders gingen in het centrum met elkaar op de vuist en pleegden vernielingen. De politie moest ingrijpen. Meer details over die ongeregeldheden leest u hier.

 Een decibelmeter in Oudewater. Een decibelmeter in Oudewater. | Foto: RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel

Ook in andere steden en dorpen werd vandaag carnaval gevierd. Bijvoorbeeld in Amersfoort. Daar gaf burgemeester Lucas Bolsius vrijdagavond symbolisch de sleutel van de stad aan Prins Carnaval: Joris de 44ste. De ceremonie was bij de Koppelpoort. Daarna kregen Bolsius en zijn vrouw van Prins Carnaval een drankje aangeboden.

 Burgemeester Bolsius in carnavalskostuum op de Koppelpoort. Burgemeester Bolsius in carnavalskostuum op de Koppelpoort. | Foto: Keistadnieuws

In Driebergen was ook een goede sfeer. Burgemeester Frits Naafs van Utrechtse Heuvelrug was zoals wel vaker druk met fotograferen en twitteren.

 Een kiekje van burgemeester Naafs. Een kiekje van burgemeester Naafs. | Foto: Twitter / Frits Naafs Carnavalsvereniging De Sparrenarren maakte er weer een feestje van in Driebergen. Carnavalsvereniging De Sparrenarren maakte er weer een feestje van in Driebergen. | Foto: Twitter / Frits Naafs Bij de optocht in Driebergen reed een heuse verdedigingsmuur mee. Bij de optocht in Driebergen reed een heuse verdedigingsmuur mee. | Foto: Richard van GinkelHeb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -