RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Code geel: carnavalsoptochten Montfoort en Achterveld geschrapt, Hoogland gaat wel door

1/2
MONTFOORT/HOOGLAND - Het naderende noodweer, en de daarbijhorende windstoten, gooit roet in het eten voor carnavalsvierders in Montfoort en Achterveld. Daar besloten de carnavalsverenigingen om de optochten vandaag niet door te laten gaan. In Hoogland durven de Eemschuumers het wel aan. Daar start de optocht een uur later dan gepland om 14.00 uur.

Carnavalsverening Les Boutonniers in Knopengein (Montfoort) was zondagochtend de eerste om met pijn in het hart te besluiten de optocht van 70 praalwagens te schrappen. "We zijn teleurgesteld. Het is ons jubileumjaar en we hadden graag gereden maar de veiligheid gaat voor."

Het KNMI in De Bilt verwacht vandaag vanaf 10.00 uur forse windstoten. En dat gaat niet goed samen met een optocht met praalwagens en veel publiek, zo vonden ze in Montfoort. "Er worden windstoten verwacht en dan kunnen we de veiligheid van deelnemers en bezoekers niet garanderen."

En dus bleven de praalwagens, waaraan maanden werd gewerkt, vandaag binnen. Een bittere pil voor Prins Andrť Le Chef De Mission in het jubileumjaar van zijn vereniging, hoewel hij positief bleef: "In de leutbunkers [cafťs - red] is er nog wel feest." En ook het feest Gein op het Plein ging gewoon door.

ACHTERVELD
In Achterveld maakten ze een soortgelijke afweging als in Montfoort. Ook daar vandaag niks op straat behalve nattigheid. De optocht werd volgens de organisatie 'met pijn in het hart' uitgesteld vanwege het noodweer. Waarschijnlijk gaan de praalwagens nog wel rijden, maar dan op zondag 22 maart.

HOOGLAND
In Hoogland durft carnavalsvereniging de Eemschuumers het vandaag wťl aan. De tocht begint daar een uurtje later dan gepland om 14.00 uur en de organisatie zegt 'allerlei maatregelen' te hebben getroffen om de veiligheid van deelnemers en bezoekers te garanderen. De boodschap van de carnavalsvierders in Zandkruuersgat (Hoogland) is dan ook duidelijk: "Deze 44ste editie giet oan!"

ODIJK
In Odijk waren de carnavalsvierders eerst van plan om de optocht te laten doorgaan. Maar na overleg werd uiteindelijk besloten de optocht te schrappen.

'T GOY
De optocht van CV De Laetste Stuyver in 't Goy gaat gewoon door. De carnavalsvierders vertrekken daar een uurtje later om 13.30 uur. In overleg met de gemeente wordt nog gekeken of de route wordt ingekort.

 Leden van De Laetste Stuyver vorige week. Leden van De Laetste Stuyver vorige week. | Foto: CV De Laetste Stuyver


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -