RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

RIVM: Geen nieuwe maatregelen na corona-uitbraak in Italië

PROVINCIE UTRECHT - Dat het coronavirus nu ook in Noord-ItaliŽ in rap tempo om zich heen grijpt, is geen reden voor het RIVM en Nederlandse gezondheidsdiensten om nieuwe maatregelen te nemen. "We zijn goed voorbereid op een eventuele introductie van het virus in Nederland. Die structuur staat, of het nou in China of in ItaliŽ is", zegt een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Bilthoven.
Wereldwijd zijn vele tienduizenden mensen besmet met het virus. Het overgrote deel van de ziektegevallen doet zich voor in de Chinese provincie Hubei waar de uitbraak begon in de hoofdstad Wuhan. Maar er zijn inmiddels ook besmettingen geconstateerd in bijvoorbeeld Zuid-Korea, Japan, Iran en Europese landen als Frankrijk, Duitsland en ItaliŽ.
Recent werd het coronavirus ook in ItaliŽ geconstateerd en dan met name in de noordelijke regio's Lombardije en Veneto. Inmiddels zijn vier mensen in het land overleden en het aantal besmettingen stijgt snel.

'GEWOON LEKKER SKIňN'
Noord-ItaliŽ is een populaire wintersportbestemming onder Nederlanders. Volgens reisbrancheorganisatie ANVR kunnen Nederlanders ondanks de uitbraak van het virus "gewoon lekker gaan skiŽn" in bijvoorbeeld de Dolomieten. De organisatie zegt de situatie nauwlettend in de gaten te houden, samen met lokale autoriteiten. Maar er is vooralsnog niks aan de hand, oordeelt ANVR.

De Nederlandse luchthavens Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport nemen ook geen extra maatregelen. Zij volgen instructies van het RIVM op.

In Nederland zijn tot nu toe geen besmettingen geconstateerd. Het RIVM en het Erasmus MC in Rotterdam kunnen in hun laboratoria vaststellen dat iemand het virus heeft opgelopen. Ze doen dat door monsters te analyseren die met keelwatjes zijn genomen.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -