RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gemeente Utrecht zoekt voor de vierde keer naar ontwikkelaar Zandpad

UTRECHT - Voor de vierde keer is de gemeente Utrecht op zoek naar een exploitant voor het nieuwe Zandpad. Vandaag is de aanbestedingsprocedure gestart om een partij te zoeken die zich wil wagen aan het uitbaten van het nieuwbouwsekscentrum.

Afgelopen december gaf de Utrechtse gemeenteraad het college al groen licht om door te gaan met de plannen. Wel zijn de plannen wat veranderd. Het oorspronkelijke aantal van 162 ramen is verlaagd naar 96, met een eventuele uitbreiding naar 128 plekken. Ook zijn er ook bedden beschikbaar voor online gemaakte afspraken en gaat het Nieuwe Zandpad tussen 03.00 uur en 07:00 uur dicht.

ZANDPAD

Oud-burgemeester Aleid Wolfsen sloot ruim zes jaar geleden het oude Zandpad. Er zou sprake zijn van mensenhandel en uitbuiting. Tot die tijd verbleven de sekswerkers in woonboten op de Vecht. Na het sluiten van de ramen verdwenen de boten. Ook de ramen aan de Hardenbollenstraat in het centrum van de stad werden gesloten.

Sindsdien doet de gemeente pogingen om een nieuwe veilige prostitutiezone te realiseren. Die moet vlak in de buurt van het oude Zandpad komen. Maar het wil niet zo vlotten met de plannen. De gemeente schreef zogenoemde tenders uit. Ondernemers mochten zich inschrijven als ze belangstelling hadden om het gebied te ontwikkelen. Dat mislukte drie keer.

Ondanks dat de gemeente Utrecht graag in de loop 2021 de opdracht aan een marktpartij wil gunnen, lijkt de bouw van de nieuwe prostitutiezone nog geen gelopen race. Het CDA in de stad heeft de steeds veranderende plannen eerder omschreven als 'wanhopige pogingen om het door te laten gaan'. Ook omwonenden hebben zich verenigd en zijn fel tegen de bouw van het Nieuwe Zandpad.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -