RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wat ging er mis in Oudewater? Onderzoek naar carnavalsrel

1/2
OUDEWATER - Een evaluatie moet uitwijzen of er iets mis is gegaan bij het beteugelen van een relletje in Oudewater zaterdagavond. Relschoppers pleegden daar vernielingen en gingen met elkaar op de vuist. De politie greep flink in.

Verslaggever Anne-Marie Verhagen over de rellen


Carnavalsvereniging De Blauwbaadjes is daar niet blij mee en vindt dat de politie te ruw te werk ging. Zo is er bijvoorbeeld een diensthond ingezet die mensen beet. Drie mensen zijn opgepakt. De carnavalsvereniging wil vandaag verder nog niet reageren. Ze wacht liever de evaluatie af waar ook de vereniging bij wordt betrokken.

De sfeer in de Wijdstraat is vandaag rustig. Het carnaval gaat gewoon door. Wel balen sommige Oudewaternaren dat het incident zo wordt 'opgeklopt', zoals ze het noemen. "Het was gewoon hartstikke druk, dan krijg je dit soort dingen," zegt iemand.

VECHTPARTIJTJES

De drukte is dan ook de reden dat het misgaat zaterdag. Een flinke groep feestvierders stroomt de Wijdstraat in na een feest op de markt en zoekt een kroeg om te gaan feesten. Maar het kleine straatje heeft maar een paar cafés en niet genoeg plek voor alle feestvierders.

Bij Café de Kater staat een flinke rij. Er ontstaat druk op de deur en daardoor kunnen de mensen die al binnen staan niet meer naar buiten. Er ontstaan vechtpartijtjes en twee ruitjes sneuvelen. "De politie moest op dat moment ingrijpen", zegt een woordvoerder van de politie. "Agenten probeerden mensen weg te duwen die voor de deur stonden. Een groep van hen bleef staan en toen werd de sfeer grimmig. De politie moet op dat moment inschatten wat de situatie is. Er was dreiging en gevaar voor escalatie."

De drie mannen die worden opgepakt komen uit Oudewater en Benschop. Alle drie zijn gisteren in de loop van de middag weer vrijgelaten.

PILLETJES

De politie, gemeente en carnavalsvereniging gaan evalueren wat er precies is gebeurd en of er dingen beter kunnen. De burgemeester van Oudewater, Wim Groeneweg, vindt het vervelend voor de betrokkenen dat het mis ging. "Er is veel gedronken, er zijn pilletjes gebruikt en er was geweld. Ik wil uitzoeken wat er is gebeurd voor ik iets kan zeggen over het politieoptreden." Verder wil de burgemeester laten weten dat hij grote complimenten heeft voor de carnavalsvereniging. "Zij hebben een prachtig feest neergezet dus voor hen is dit jammer."

Gisteravond was er in Montfoort ook een vechtpartij. Volgens de politie waren een aantal betrokkenen ook aanwezig bij de vechtpartij in Oudewater. Er wordt op dit moment uitgezocht wat hun precieze rol was.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -