RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Oud-wethouder van Vianen Bert van Dijk overleden

VIANEN - Afgelopen weekend is Bert van Dijk overleden. Van Dijk was tussen 1990 en 2010 vier periodes wethouder in Vianen. Ook na zijn pensioen was hij nog nauw betrokken bij de politiek, en in het bijzonder de PVDA, in Vijfheerenlanden.

"Meneer van Dijk was mijn grote voorbeeld, met al zijn ervaring als raadslid en wethouder", zegt PvdA fractievoorzitter Joop van Montfoort. Hij leerde veel van de oud-wethouder, die nog regelmatig aanschoof bij fractievergaderingen. "Hij vond het belangrijk om zichtbaar te zijn, je moest op straat zijn. Als zijn gezondheid het toeliet ging hij nog op elke woensdag een rondje doen op de markt in Vianen. Zo voelde hij en proefde hij wat er leefde. Dat was voor hem erg belangrijk."

Ook burgemeester Sjors Fröhlich van Vijfheerenlanden reageert op het overlijden van Van Dijk. Op Twitter schrijft hij: "Met droefheid kennis genomen van dit bericht. Bert van Dijk heeft enorm veel voor Vianen betekend. Hij had het hart op de juiste plaats. Condoleances aan de familie."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -