RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Statenleden Forum voor Democratie en CDA stoppen door drukte

PROVINCIE UTRECHT - Twee Statenleden leggen per volgende week hun werk in de provinciepolitiek neer. Van Forum voor Democratie (FvD) vertrekt Patrick Bauduin en van het CDA stopt Ardin Mourik. Zij worden vervangen door commissieleden die ook op de kieslijst van beide partijen stonden.

De vertrekkende Statenleden geven aan het werk als politicus niet meer te kunnen combineren met privé en werk. Mourik was sinds 2016 actief in de provinciale politiek, Bauduin is er sinds de verkiezingen en heeft zijn eerste jaar net niet af kunnen maken.

FORUM VOOR DEMOCRATIE
De FvD'er geeft met pijn in het hart aan het politieke werk te hebben onderschat. "Ik heb niet het gevoel dat ik er genoeg tijd in kan stoppen. Daar heb ik me op verkeken." Hij wil zijn zetel overdragen aan iemand die meer tijd in het dossier van de energietransitie kan stoppen.

In Zeeland vertrok onlangs nog een Statenlid van FvD omdat hij zich niet meer thuis voelt bij de partij. Bij Bauduin is dat geen reden geweest om zijn werk neer te leggen. "Ik blijf op de achtergrond betrokken bij de partij."

Fractievoorzitter Wouter Weyers vindt het vertrek jammer, maar begrijpt de reden waarom hij stopt. "Het is een fijne kerel."

CDA
Ook Ardin Mourik geeft aan politiek en privé niet langer te kunnen combineren. "Ik heb genoten van het Statenlidmaatschap en ben van de provincie als bestuurslaag gaan houden", zo schrijft hij in een verklaring. "Het valt me zwaar om te stoppen, maar het is nodig om de balans werk-privé te verbeteren en aandacht te kunnen geven aan mijn gezin."

Fractievoorzitter Derk Boswijk zegt met Mourik "een heel kundig Statenlid te verliezen" en respecteert de keuze.

Voor FvD zal Michiel Fiscalini de zetel innemen, Willem Wijntjes doet dat voor het CDA. Beide vervangers waren al actief voor hun partij als commissielid.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -