RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Deze maand al veertien inbraken in Woerden: 'Mijn vertrouwen is weg, ze waren in mijn slaapkamer'


WOERDEN/WOERDEN - "Ik kwam binnen, keek de kamer in en zag de gordijnen opbollen. Toen deed ik de deur open, keek naar boven en zag dat daar licht vandaan kwam. Ik dacht: 'dit klopt niet' en ben naar de buren gegaan."

Als de Woerdense Jennie van Dijk (72) twee weken geleden 's avonds thuiskomt blijkt er bij haar ingebroken te zijn. De inbrekers zijn via een raampje aan de achterkant van de woning binnengekomen. De buit is gering. "Ze hebben parfum meegenomen en douchepakketten van Dove."

Toch is de impact op mevrouw van Dijk er niet minder om. Met een snik in haar stem vertelt ze wat de inbraak met haar heeft gedaan. "Het vertrouwen in je eigen huis is weg. Ook omdat ze in je slaapkamer geweest zijn. Dat vind ik heel moeilijk."

Bij mevrouw Van Dijk uit Woerden werd 2 weken geleden ingebroken


VEERTIEN INBRAKEN

De inbraak bij mevrouw Van Dijk staat niet op zichzelf. Veertien keer werd er in februari ingebroken in de gemeente Woerden. En dat terwijl er toch al heel veel gedaan is om inbraken juist te voorkomen, zegt wijkagent en inbraakco÷rdinator Marc Roemer. "We hebben acties in de wijk gehouden en daar burgers bij betrokken. Er zijn preventiemaatregelen getroffen. We hebben ook aardig wat daders gepakt, ook dit jaar weer, maar helaas zien we dan toch in vergelijking met vorig jaar een lichte stijging."

Als het niet goed voelt, bel 112"
wijkagent

De inbrekers hanteren verschillende methodes, zegt Roemer. Of er sprake is van een bende of dat het losse kraken zijn wordt nog onderzocht. "Er zijn diverse werkwijzen: het openbreken van een raam met een schroevendraaier of een slot eruit trekken. Er worden ook babbeltrucs gebruikt, met een smoesje proberen binnen te komen."

Als ik thuiskom dan kijk ik eerst door het raam of alles wel klopt"
slachtoffer van inbraak

Elke inbraak is er een teveel, waakzaamheid blijft dus geboden. Mensen moeten hun huis goed beveiligen, en bij verdachte situaties kun je gerust de telefoon oppakken, benadrukt Roemer: "Als het niet goed voelt dan is dat meestal een goede indicatie om 112 te bellen."

SCHEMER EN DONKER

Dat zal mevrouw Van Dijk zeker doen. Ze is nu veel alerter op inbrekers of verdachte situaties. "Als ik thuiskom dan kijk ik wel eerst door het raam of alles wel klopt. En 's avonds, tussen schemer en donker, dan vind ik het gewoon niet prettig."

Het zal nog wel even duren voordat het gevoel van veiligheid terug is bij mevrouw Van Dijk. Gelukkig houden de buurt en de wijkagent een oogje in het zeil.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -