Instellingen

'Doodgeschoten man Leersum is vader van in Max-flat omgebrachte Dunja'

De straat in Leersum is afgezet voor onderzoek
De straat in Leersum is afgezet voor onderzoek © Koen Laureij
LEERSUM - De man die vanmiddag is doodgeschoten bij een huis aan de Vredeoordlaan in Leersum, is de vader van de vorig jaar omgebrachte Dunja. Dat zeggen omwonenden en bekenden van de familie tegen RTV Utrecht. Dunja overleed vorig jaar februari nadat ze ernstig mishandeld was in de Utrechtse City Campus Max-flat. Haar ex-vriend zit vast, maar ontkent iets met haar dood te maken te hebben.
Het schietincident in Leersum gebeurde vanmiddag vlak na het middaguur. Over de aanleiding is nog niets bekend. De politie bevestigt dat er iemand om het leven is gekomen en dat er een verdachte is aangehouden.
Volgens omwonenden gaat het om een buurtbewoner die in de Vredeoordlaan is aangehouden en was er sprake van een burenruzie, maar de politie wil verder nog niets kwijt over het incident. Ook kan de politie nog niet bevestigen dat het inderdaad gaat om de vader van de eerder omgekomen Dunja.
De straat is na het schietincident afgezet. Inmiddels zijn ook zwarte schermen geplaatst. De recherche doet in en om de woning onderzoek.

DUNJA

De 23-jarige Dunja werd vorig jaar op 24 februari in de vroege ochtend toegetakeld in haar appartement in Utrecht. Volgens het OM werd ze met veel kracht tegen haar hoofd en lichaam geschopt en geslagen. Vier dagen later overleed ze.
Lorenzo S. wordt door het OM vervolgd voor de mishandeling. Volgens het OM had de Utrechter al jaren een problematische knipperlichtrelatie met de jonge vrouw. S. moet zich op maandag 11 mei bij de rechter verantwoorden voor de dood van Dunja.
© Koen Laureij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.