Door agenten beschoten autokrakers inmiddels allebei ingerekend door politie

UTRECHT - Bij winkelcentrum Overvecht in Utrecht zijn einde van de vanmiddag meerdere schoten gelost door de politie. De agenten zagen zich daartoe genoodzaakt omdat twee autokrakers op hen inreden. Een van hen werd direct na het incident al opgepakt, zojuist is ook de ander ingerekend.
Op Twitter belandde dit korte maar heftige filmpje van de agenten die op de rijdende auto schieten.
Wat op de beelden niet te zien is, is dat de twee mannen in de auto kort daarvoor hebben ingebroken in een andere auto vlak naast het winkelcentrum (Seinedreef). Agenten betrappen hen op heterdaad en willen hen tegenhouden, maar dat lukt niet. Sterker: de autokrakers rijden met een vluchtwagen op de agenten in. Daarom lossen ze meerdere schoten richting de auto.
Een van de twee verdachten is direct na de vluchtpoging aangehouden. De tweede verdachte wist aanvankelijk te vluchten, maar halverwege de avond is hij alsnog opgepakt.
Hoe de auto tot stilstand is gekomen, kan een politiewoordvoerder nog niet zeggen. De verdachten zijn in ieder geval niet gewond geraakt door de politiekogels.
Een van de verdachten is aangehouden
Een van de verdachten is aangehouden © ingezonden foto
De toegang naar het parkeerterrein van het winkelcentrum, aan de kant van de Albert Heijn XL, is lange tijd afgezet. "Ik zie veel linten en veel politie", vertelt verslaggever Kees Hoogendijk die ter plaatse is. Ook staat er een zwarte auto met flinke schade. "Het lijkt erop dat die door een hek is gereden", zegt hij.
Een van de verdachten is aangehouden
Een van de verdachten is aangehouden © RTV Utrecht / Kees Hoogendijk

EERDER INCIDENT

Afgelopen nacht werd Overvecht ook al opgeschrikt door een incident. Op de hoek van de Brandenburchdreef en de Drielenborchdreef hield de politie twee verdachten aan na het lossen van enkele waarschuwingsschoten. Zij werden aangehouden vanwege de ontvoering van een 33-jarige man uit Eindhoven. Er is geen verband tussen dat incident en de autokraak bij het winkelcentrum van vanmiddag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.