RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Slachtoffer steekpartij Amersfoort zweefde op rand van de dood; OM eist zes jaar cel

1/2
AMERSFOORT - Het OM eist zes jaar gevangenisstraf tegen een man die tijdens een drugsruzie een kennis neerstak in een huis op de Vasco da Gamalaan in Amersfoort. Het slachtoffer werd in zijn buik, borst en rug gestoken en in zijn hart geraakt. Hij werd gereanimeerd en na een spoedoperatie is zijn leven gered.

De 45-jarige Youssef M. was op de avond van het steekincident evenals het slachtoffer te gast bij de bewoner van het huis. De politie kreeg vlak voor middernacht een melding dat er iemand was gestoken. Op de grond in de woonkamer werd het slachtoffer hevig bloedend gevonden. Het lemmet van het mes waarmee hij was gestoken, lag op tafel. Het heft lag in de keuken.

DRUGSRUZIE

Volgens het slachtoffer was Youssef dronken en hadden ze hem gevraagd te vertrekken. Hij zou daarop naar de keuken zijn gegaan, waar hij het mes pakte en begon te steken. Maar volgens de verdachte hadden ze ruzie, omdat het slachtoffer geld van hem wilde hebben voor drugs en zou het slachtoffer hem hebben vastgepakt en meerdere keren hebben geslagen. Hij zou hebben gestoken uit zelfverdediging.

De officier van justitie gelooft niets van het verhaal van de verdachte. Als hij naar de keuken kon lopen om een mes te pakken, had hij ook door kunnen lopen naar de voordeur om te vluchten. Youssef heeft een lang strafblad en kreeg eerder al; een speciale maatregel voor veelplegers opgelegd. Volgens het OM wil hij nergens aan meewerken, ook niet praten met reclassering. Hij wilde vandaag niet naar de rechtbank komen en heeft zijn advocaat ontslagen.

 Politie doet onderzoek na steekincident Politie doet onderzoek na steekincident | Foto: Keistadnieuws

LICHT ONTVLAMBAAR

De verdachte heeft lang gezwegen over de beschuldigingen. Pas kort geleden kwam hij met de verklaring dat hij uit noodweer zou hebben gestoken. Volgens het OM een strategische verklaring in samenspraak met zijn advocaat. Het verhaal sluit ook niet aan bij de verklaringen van de andere twee. Volgens het OM heeft hij doelbewust een mes in de keuken gepakt en stak hij om te doden.

De officier van justitie vindt dat de zware verwondingen van het slachtoffer reden zijn voor een zware strafeis. Hij zou makkelijk tot geweld overgaan als hij boos is en staat niet open voor hulpverlening. Op een eerdere zitting liet hij door agressief geschreeuw zien dat hij licht ontvlambaar is.

De rechtbank doet op 10 maart uitspraak. Als Youssef M. zijn straf heeft uitgezeten, zal hij waarschijnlijk worden uitgezet. Hij is namelijk tot ongewenst vreemdeling verklaard.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -