RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kinderen uit Zeist vluchten voor coronavirus: 'Leerlingen best in paniek'

ZEIST - De Stichtse Vrije School in Zeist heeft een uitwisselingsproject in Florence vroegtijdig afgebroken vanwege het coronavirus. Twintig kinderen gingen zaterdag met de trein naar ItaliŽ, maar ze zijn gisteravond al weer teruggegaan.

"Vooral omdat we bang waren om vast te komen zitten", vertelt conrector Annelies den Ouden aan de NOS. "Dat we wekenlang niet meer naar huis zouden kunnen, net zoals de mensen op dat cruiseschip en in dat hotel in Tenerife."

De Zeister kinderen waren van plan een week in Florence te blijven. Maar al direct na aankomst in de stad werden geconfronteerd met een persoon die op een brancard door mensen in witte pakken uit een andere trein werd gehaald. "Dat was een enorm heftig beeld waar de leerlingen best van in paniek raakten", zegt Den Ouden.

CORONAVIRUS IN ITALIň

De uitbraak van het coronavirus in ItaliŽ heeft inmiddels elf mensen het leven gekost. Zeker 322 mensen in het land zijn besmet met het virus. Vooral de noordelijke regio's Veneto en Lombardije zijn zwaar getroffen. Florence ligt zo'n 200 kilometer bij die regio's vandaan. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voor enkele Italiaanse gebieden een negatief reisadvies gegeven, maar dat geldt niet voor het gebied waarin Florence ligt.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -