RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verzender bombrieven ondertekent met naam fictief bedrijf

LEUSDEN/UTRECHT - De verzender van de meest recente bombrieven naar Nederlandse bedrijven heeft als fictieve afzender 'Skysence Trading' op de enveloppen gezet. Dat is een niet bestaand bedrijf, maar wordt op de enveloppe afgedrukt in combinatie met een bestaand adres in Den Haag.

De politie zegt in het tv-programma Opsporing Verzocht graag in contact te komen met mensen die meer weten over het fictieve bedrijf.

Verschillende bedrijven ontvingen sinds eind vorig jaar bombrieven. Twee weken terug werd er één bezorgd bij het bedrijf Unisys in Leusden. Die bom kwam niet tot ontploffing. Vorige week gebeurde hetzelfde bij een bedrijfspand in Utrecht aan de Eendrachtlaan.

BITCOINS

In de brieven zit een snel ontvlambare stof. Enkele kwamen tot ontploffing. Niemand raakte gewond. De brieven werden verstuurd om via afpersing bitcoins te vergaren. Als de ontvangers niet zouden betalen, zouden er "nare dingen gebeuren", zo stond in de brieven.

Sinds de uitzending van Opsporing Verzocht van vorige week ontving de politie bijna tweehonderd tips. Hierbij werden ook namen genoemd. De gouden tip wordt beloond met 15.000 euro.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -