OM: 16 miljoen euro aan crystal meth in drugslab Eemnes

In deze loods werd de crystal meth geproduceerd.
In deze loods werd de crystal meth geproduceerd. © Caspar Huurdeman
EEMNES - In het drugslab dat anderhalve week geleden werd ontdekt in Eemnes, werd inderdaad crystal meth geproduceerd. De straatwaarde van de gevonden partij drugs wordt door het Openbaar Ministerie geschat op 16 miljoen euro, laat een woordvoerder weten.
Zondag 16 februari viel de politie in de avond de afgelegen boerderij aan de Te Veenweg Zuid binnen. Ook werd het hele terrein uitgekamd. In twee schuren werden vervolgens drugslaboratoria ontdekt.
Bij de politieactie werd een 66-jarige man uit Den Haag opgepakt. Een woordvoerder van het OM laat weten dat hij na verhoor weer is vrijgelaten. Hij is nog wel steeds verdachte in de zaak. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

MITRAILLEURS EN KOGELWERENDE VESTEN

Een anonieme tip leidde de politie naar het drugslab. Na de inval werd het terrein bewaakt door agenten met mitrailleurs en kogelwerende vesten. Een gespecialiseerd team van de politie had de hele maandag nodig om alles veilig af te breken en op te ruimen.
Het Openbaar Ministerie spreekt van een grote vangst. Het justitiële onderzoek naar het drugslab en de betrokkenen loopt nog.
ZUID-AFRIKA
Verschillende omwonenden zeiden eerder dat de eigenaar van de boerderij in het buitenland zit. Hij zou in Zuid-Afrika verblijven. De boerderij had hij volgens omwonenden onderverhuurd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.