RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gemeente Barneveld ziet voorlopig af van windmolens bij Achterveld

ACHTERVELD - De gemeente Barneveld ziet voorlopig af van windmolenlocaties in de buurt van Achterveld. Dat laat een woordvoerder van de gemeente Barneveld weten. Gesprekken met bezorgde inwoners en de Regio Foodvalley hebben ervoor gezorgd dat de gemeente op zoek gaat naar windmolenlocaties in de buurt van infrastructuur.

Daarmee wil Barneveld zich nu focussen op drie windturbines ten zuiden van de A1 bij Harselaar. De gemeente onderzocht eerder alle technische mogelijkheden binnen haar grondgebied voor het plaatsen van windturbines, waar dertien mogelijke locaties uitkwamen. Twee van die locaties liggen op een kilometer afstand van Achterveld, in de buurt de Barneveldsche Beek in Terschuur en iets zuidelijker, ter hoogte van de Helweg in De Glind.

KRITIEK

De dorpsraad van Achterveld uitte daar destijds veel kritiek op en de lokale VVD stelde schriftelijke vragen aan het college van Leusden, de gemeente waar Achterveld bij hoort. De gemeente Barneveld liet weten in gesprek te gaan met Achtervelders en zegt nu contact te hebben met de gemeente Leusden.

Die gesprekken en het voornemen van de regio Foodvalley om grootschalige zonne- en windenergie op te wekken heeft er dus toe geleid dat Barneveld op zoek gaat naar alternatieve windmolenlocaties.

"Uit gesprekken is gebleken dat ook veel bewoners dat als een goede optie zien", vertelt woordvoerder van de gemeente Barneveld Brechtje Bakker. Toch houdt Barneveld wel een slag om de arm. "Die locaties zijn voorlopig uit zicht, maar je weet niet wat de toekomst brengt. In de Structuurvisie Wind die we dit najaar maken leggen we keuzes voor aan de raad."

De dorpsraad van Achterveld is blij, maar blijft de ontwikkelingen kritisch volgen. "Het bericht is positief voor Achterveld, maar als de omgeving rond Harselaar ontevreden is ontstaat er nog een discussie", laat voorzitter Edwin Winterkamp weten. De dorpsraad heeft dit weekend een brief met haar visie op de windmolenplannen naar Barneveld gestuurd, die 5 maart behandeld wordt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -