RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Babbeltrucs over coronavirus: 'Trap er niet in, doe zo snel mogelijk de deur dicht'

WOERDEN - De politie en ouderenbond ANBO waarschuwen voor een nieuwe babbeltruc. Dieven bellen aan bij bejaarden en doen zich voor als medewerker van een ziekenhuis dat onderzoek doet naar het coronavirus. Ze proberen zo binnen te komen om geld of waardevolle spullen te stelen.

"Er komt nooit een zorgmedewerker onaangekondigd bij u aan de deur voor een onderzoek", zegt Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO in Woerden. "Trap er daarom niet in, doe zo snel mogelijk de deur dicht en meld dit bij de politie."

Volgens de ouderenbond wordt ťťn op de vijf senioren lastiggevallen met babbeltrucs. De daders zoeken steeds meer nieuwe manieren binnen te komen. Zo kamen een paar maanden geleden nepverpleegkundigen aan de deur om zogenaamd bloed af te nemen. Dit gebeurde onder meer in Overvecht.

De afgelopen maand zijn volgens ANBO meer dan tweehonderd ouderen slachtoffer van mensen die ouderen opbelden en zeiden dat ze van de Belastingdienst waren. "Het is ongelofelijk, maar het gebeurt. En daarom waarschuwen we iedereen om alert te zijn en niemand binnen te laten."

In de strijd tegen babbeltrucs heeft ANBO inmiddels een cursus zodat ouderen leren hoe ze moeten omgaan met dit soort situaties.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -