RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

IkPas van start: veertig dagen zonder alcohol

PROVINCIE UTRECHT - Vandaag gaat de IkPas-campagne van start, waar duizenden mensen aan deelnemen. De deelnemers nemen zich voor om veertig dagen lang geen alcohol te drinken. De Utrechtse GGD is mede-organisator van de campagne. Het doel is om mensen bewuster te laten worden van hun alcoholgebruik.

De alcoholvrije periode is niet bedoeld om mensen die verslaafd zijn te helpen, maar juist om mensen die dagelijks een wijntje drinken, bijvoorbeeld na het werk, bewust te laten worden van hun alcoholgebruik. Truus van der Lei, adviseur gezondheidsbevordering van de GGD, vindt dat er tegenwoordig te veel alcohol gedronken wordt. "We zijn de laatste tijd verrassend vaker gaan drinken, mensen drinken steeds meer alcohol in de week." Door deze campagne hoopt Truus dat de deelnemers zich steeds bewuster worden van hun alcoholgebruik.

Uit onderzoek blijkt dat de deelnemers positieve ervaringen hebben met het stoppen van het drinken van alcohol. Door tijdelijk geen alcohol te drinken slapen ze beter, voelen ze zich fitter en besparen ze veel geld. Ook mentaal hebben ze profijt van geen alcohol drinken. Opgeven kan nog bij IkPas.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -