Vluchtende autokraker Overvecht verdacht van poging tot doodslag op agent

© RTV Utrecht
UTRECHT - De autokraker die gisteren op de vlucht sloeg voor de politie in Overvecht, wordt verdacht van poging tot doodslag op een agent. Het gaat om een 21-jarige man uit Utrecht. Hij werd even later enkele kilometers verderop alsnog aangehouden. Een 26-jarige medeverdachte, ook uit Utrecht, werd al direct in Overvecht in de boeien geslagen.
Het incident veroorzaakte gistermiddag onrust bij winkelcentrum Overvecht omdat agenten het vuur openden. Al snel verschenen beelden op Twitter.
Vandaag meldt de politie dat agenten op het parkeerterrein surveilleerden omdat er geregeld wordt ingebroken in auto's. Ze zagen vervolgens de twee inbreken in een geparkeerde auto. Toen ze daarna in hun eigen auto weg wilden rijden, versperde een politiewagen de weg. De inbrekers lieten zich echter niet zonder slag of stoot pakken.

DREIGENDE SITUATIE

De 26-jarige Utrechter sprong uit de auto en probeerde weg te rennen. Hij kon ter plekke aangehouden worden. Zijn kompaan zette de auto in de achteruit en reed met hoge snelheid weg. Hij botste daarbij tegen een politieauto aan. Volgens de politie moest een agent wegspringen om niet aangereden te worden. Ook botste hij tegen een andere auto aan, waar een vrouw en kinderen in zaten.
De politie zegt dat er een zeer dreigende situatie ontstond. Daarom is eerst een waarschuwingsschot gelost. Omdat de verdachte weigerde te stoppen is daarna nog zes keer gericht geschoten. De 21-jarige Utrechter wist toch te ontkomen, maar zijn auto werd kort daarna teruggevonden in de J.S. de Rijkstraat. Even later kon de man opgepakt worden.

ONDERZOEK

Als een agent geweld gebruikt, moet dit altijd gemeld worden en komt er een onderzoek. Ook in dit geval zal bekeken worden of er terecht geschoten is.
Mede vanwege dit onderzoek, is de politie op zoek naar getuigen van het incident. Wie het schietincident bij winkelcentrum heeft meegemaakt, krijgt het verzoek de politie te bellen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.